19 декември, 11.32 ч. Обикновен работен ден. На паркинга  пред лъскавата

...
19 декември, 11.32 ч. Обикновен работен ден. На паркинга  пред лъскавата
Коментари Харесай

Даровете на влъхвите

19 декември, 11.32 ч.  Обикновен работен ден. На паркинга  пред лъскавата постройка на столична компания, фамозна с умеенето си ловко  да печели купища пари, стопират два микробуса. И двата коледно нашарени. От тях пъргаво изскачат дузина джуджета и снежанки. Чевръсто се строяват в две редици.

- Дядо Коледа, празненство взводът е издигнат и подготвен за връчване на подаръци! Командир на взвода, сержант Робеспиер! - с непредвиден басов тембър ехти рапортът на основното джудже.

Необичайната панорама начаса възбужда свръхсетивния офисен планктон, който завчас полепва по прозорците. Водени от Дядо Коледа и нарамили  чували, гостите се шмугват в постройката. Посрещнати са от любезно смръщени охранители. Странна прищявка ги е облякла в униформи като на италианските берсалиери от полка " Генерал Ламармора ". Възприели са и техните навици - придвижват се в свински концерн, 180 крачки в минута, а оперетните им баретки са украсени с пера от глухар. Проверяват документите на пришълците, позвъняват където би трябвало. Всичко се забързва, щом излиза наяве, че посетителите изрично няма да желаят пари. Оказва се, че са изпратени от признателни сътрудници на компанията. Ще изпеят две-три  песнички, ще тропнат хорце, ще раздадат коледни дарове.

11.50 ч.  Офисно раздвижване. В 12.10 ч. всички би трябвало да се съберат в залата на втория етаж. Причина - делово коледно матине. Най-амбициозните служителки на мига се курдисват пред огледалата в тоалетните. Знае ли човек по кое време сластният взор на някой от висшия  мениджъмнт ще се вмъкне в деколтето - червеят устнички, оправят грима, гърдите се повдигат в позиция горно до.

12.45 ч.  Оборотите на празненството се подвигат. Песните са изпети, хорцата - тропнати, подаръците - раздадени, бутилките - разлети. Звездите по етикетите им са повече в сравнение с тези, които греят по пагоните на CEO на компанията. Висшият мениджмънт се сприятелява с Дядо Коледа. Разменят си визитки. Той им споделя, че е почнал като сапьор в сегашната Стрямска механизирана бригада. През 1993 г. гастролира в Полша, където се прочува с артистичното взривяване на няколко паметника на Ленин и Джерджински. Напуска армията със звание бригаден военачалник. Сега е безгрижен притежател на таксиметрови компании, салони за джуджета-масажисти и свободно танцуващи снежанки.

13.30 ч.  Празненството е приключило, гостите - изпратени. Нетърпеливо се разопаковат получените дарове.

- Уауу! - крещи Дафина, управител любовни стонове. - Какъв огромен е, о, Боже мой! - диви се тя на подарения й платинен вибратор с изкуствен интелект.

- Та това е същински Лагерфелд! - пищи Ирина, управител реминисценции, и едвам сдържа надигащия се у нея импровизиран оргазъм.

И има за какво - получила е сребърна гривна обсипана с топази и опушен кварц. Спиридон, управител зимни вериги и камшици, се просълзява. Сбъднала се е детинската му фантазия - той към този момент е горделив притежател на електрическа тротинетка с изкуствен интелект.

13.50 ч.  Кабинетът на CEO. Вентрилоквичният му дизайн е хрумка на италиански гей с абисински калеко. Шефът държи в ръце своя подарък, усърдно тестван със скенер. Бавно го разопакова. Оризова хартия. В нея е завита абаносова кутийка. Капачето ѝ загадъчно проскърцва и открива едно малко аладиново богатство - автоматична писалка Montblanc Boheme Royal. " Ръчна направа, писец от 18-каратово злато, материал на тялото и капачката - южноафриканска платина. Инкрустирани са с ювелирни сцени от  храмовете Кхаджурахо. Покрити са с 333 бели брилянти " - чете шефът и се просълзява. За първи път от 8 години.

- По Коледа в действителност стават чудеса! - мисли си той. - Колко благи и сърдечни се оказаха моите сътрудници! И каква печал щях да стоваря на душата си! Незабавно ще позвъня на Сапьора и ще анулира коледното взривяване на хасиендите им!

Ръцете му милват скъпия подарък, а душата му се цялостни с  фантазии. Представя си по какъв начин с новата химикалка хем тържествено, хем и леко небрежно подписва първия космичен контракт.  На земята са кацнали пратеници на скрофоидите - цивилизация, живееща към Сириус. Настояват той и единствено той да стане изключителен снабдител на скъпите за тях фекалии от Хомо сапиенс. От скрофоидите превоза, от него хъба и лайната - милион евро за звук. Посяга да парафира контракта с скъпия си Съд на Европейските общности автограф. В този миг цялата постройка се разтреперва.

- Да не би някоя носеща колона... - завчас си помисля шефът.

Това се оказва финалната мисъл, създадена от неговата Съд на Европейските общности глава, която безследно ще изчезне. Адски екот, изпепеляващ искра! По-късно експертизата ще откри, че гърмежът е избухнал на втория етаж. Предизвикан е от бойлер с изкуствен интелект или от 5G китайска коледна елха.

Весела Коледа и не прекалявайте с изкуствения разсъдък!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР